Elektryczna ostrzałka do noży Sharpener 2100 - CHEF'S CHOICE | CC-2100 TOM-GAST

Elektryczna ostrzałka do noży Sharpener 2100 - CHEF'S CHOICE | CC-2100 TOM-GAST

3 099,60 zł
2 479,68 zł Brutto Zyskujesz 20%

2,016.00 zł Netto

Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 2 223,66 zł

: CC-2100

Ilość

Wykorzystując diament - najtwardszy materiał na świecie - powlekając nim tarcze ostrzące, Chef'sChoice umożliwia łatwe i szybkie uzyskanie nadzwyczajnie ostrego ostrza noża.
To alternatywa dla starszych metod ostrzenia, w wyniku których powstawały zniszczone, wydrążone krawędzie ostrza.

Profesjonalna Diamentowa Ostrzałka do noży Chef‘sChoice® Diamond Hone® model 2100 łączy w sobie dyski pokryte ścierniwem diamentowym oraz zaawansowaną technologię ostrzenia, dając najostrzejsze i najtrwalsze ostrza spośród wszystkich dostępnych na rynku ostrzałek.
Przeznaczona jest do szczególnie intensywnej pracy, nawet przemysłowej. Dzięki temu urządzeniu wszystkie Twoje noże będą ostre jak brzytwa. Ponowne zaostrzenie noży, raz naostrzonych za pomocą modelu 2100 zajmuje mniej niż minutę. Dlatego też, jeśli Model 2100 usytuowany jest w profesjonalnej kuchni lub na hali produkcyjnej w optymalnym logistycznie miejscu , podostrzenie noży będzie tak łatwe i szybkie, że tradycyjna osełka stanie się zbędna.

Technologia Edge Select™ umożliwia wybór rodzaju zaostrzenia krawędzi noża w zależności od rodzaju surowca, który ma być krojony: - etap 1 stosujemy do noży używanych do częstego krojenia produktów ciężkich, włóknistych, takich jak mięso, niektóre ryby, a także niektóre włókniste warzywa, potrzebującego agresywnego wykończenia ostrza
- etap 1+2 - tworzy podwójną fazę, wzmacniając krawędź noża - zalecane do lżejszych włóknistych produktów
- etap 1+2+3 - tworzy potrójną fazę krawędzi, tworząc najtrwalszą krawędź ostrza - zalecane do krojenia warzyw.
- podostrzanie noża zalecane jest wykonywać w etapie 2 lub 2+3.

Technologia TrizorPLus® - potrójna faza, utworzona przez trzy fasety o różnych kątach - daje efekt bardzo ostrego, jednocześnie wzmocnionego, trwalszego ostrza.

Ultradrobne ścierne diamentowe dyski w etapie 2 doostrzają agresywniej krawędź noża, a elastomerowe dyski w etapie 3 polerują ostrze do ostrości brzytwy.

Zaawansowany system kontroli ustawienia krawędzi noża podczas jego ostrzenia.

Demontowalny moduł ostrzący - dla mycia ręcznego lub w zmywarkach.

Do wszystkich rodzajów noży: kucharskich, santoku, tasaków, sportowych i ząbkowanych .

Cechy produktu

  • napęd elektryczny
  • I stopień - diamentowe dyski; II stopień - ultra drobne ścierno-wygładzające diamentowe dyski; III stopień - dyski wygładzające
  • efekt ostrzenia: dwustopniowa krawędź ostrza
  • moduł ostrzący można łatwo zdemontować jako całość i wymyć go w zmywarce bądź ręcznie
  • magnetyczne prowadnice ustalają prawidłwy kąt ostrzenia
  • 20° kąt ostrzenia
  • możliwość ostrzenia brudnego noża
  • przeznaczona do ostrzenia noży europejskich, noży japońskich, noży kieszonkowych, noży santoku, noży do chleba, noży do filetowania
  • obudowa ze stali nierdzewnej
  • moc: 175 W
  • przeznaczona do wszystkich rodzajów noży: kucharskich, santoku, tasaków, sportowych i ząbkowanyc (etap 3)
  • Technologia TrizorPLus®, Technologia Edge Select™
  • posiada certyfikat NSF
  • cztery stopy antypoślizgowe
  • łatwa w obsłudze
  • długość pierwszego i ponownego ostrzenia mniej niż minuta
  • możliwość dokupienia modułu wymiennego nr. kat: CC-2111
CC-2100

Obejrzane

Masz pytanie ?

Zadzwoń
33 853 48 05

Jesteśmy do Twojej dyspozycji
od poniedziałku do piątku
8:00 - 17:00
oraz w soboty
10:00 - 13:00

Proponowane produkty