Dlaczego my ?

Lider na rynku
od ponad 20 lat

Szybka dostawa

Autoryzowany serwis

Kompleksowe doradztwo

Atrakcyjne ceny

Filtruj według

Marka

Marka

Cena

Cena

  • 54,00 zł - 748,00 zł

Nieprzywierające

Dobre patelnie nieprzywierające, które warto mieć w kuchni

Powłoki teflonowe, nanoceramiczne oraz aluminiowe powstały z myślą o wymagających użytkownikach. Ich główną zaletą jest nieprzywieranie, i to właśnie w tej kategorii zebraliśmy standardowe patelnie, bez których nie sposób wyobrazić sobie żadnej kuchni, zarówno tej małej, jak i obsługującej setki gości. Patelnie te powleczone są powłoką, która skutecznie chroni potrawy różnego rodzaju przed przywieraniem. Przygotowanie duszonych potraw, smażonych mięs, warzyw czy nawet podgrzewanie jest proste i przyjemnie jak nigdy wcześniej. Powłoki te wymagają szczególnej dbałości. Nie wolno rysować po nich metalowymi sztućcami, ponieważ może to uszkodzić powłoki i ostatecznie wpłynąć na smak dać. Polecamy używanie drewnianych szpatułek i łyżek, które przedłużają życie naczyń. Zapraszamy do przyjrzenia się szczegółowym opisom patelni, które starannie wyselekcjonowaliśmy tak, by możliwe było stworzenie pełnego kompletu w kuchni patelni.

Czym charakteryzują się patelnie nieprzywierające?

Patelnie nieprzywierające to jeden z częściej spotykanych rodzajów patelni. Specjalna powłoka non-stick skutecznie zapobiega przywieraniu potraw w czasie smażenia. Patelnie tego rodzaju są niezwykle popularne, co wynika z łatwości ich użytkowania. Na ogół są to lekkie i poręczne patelnie aluminiowe, które szybko i równomiernie się nagrzewają. Patelnia nieprzywierająca pozwala na smażenie na małej ilości tłuszczu lub z zupełnym jego pominięciem. 

Jakie rodzaje powłok non-stick można wyróżnić?

Najczęściej spotkać się można z powłokami teflonowymi. Mają one dobre właściwości nieprzywierające i hydrofobowe. Są także bardzo trwałe. Powłoki tytanowe cechują się dużą żywotnością. Pozwalają na smażenie bez tłuszczu. Bardzo odporne na uszkodzenia są powłoki marmurowe. Można na nich stosować przybory metalowe, nie obawiając się o zarysowanie naczynia. 

Jak użytkować dobre patelnie nieprzywierające?

Patelnie nieprzywierające są proste w obsłudze i bardzo uniwersalne. Idealnie nadają się do smażenia i duszenia warzyw, mięs itd. Można na nich smażyć w niskich temperaturach. Nie wymagają użycia dużej ilości tłuszczu. Nie należy ich jednak przegrywać. To może bowiem uszkodzić powłokę non-stick. W przypadku najlepszych na rynku patelni nieprzywierających nie trzeba się obawiać ich mycia w zmywarce. Są one zresztą bardzo łatwe do utrzymania w czystości.

Aktywne filtry

134,32 zł 159,90 zł -16%
Zobacz
175,64 zł 209,10 zł -16%
Zobacz
240,74 zł 286,59 zł -16%
Zobacz
71,83 zł 89,79 zł -20%
Zobacz
108,24 zł 135,30 zł -20%
Zobacz
113,16 zł 141,45 zł -20%
Zobacz
144,65 zł 180,81 zł -20%
Zobacz
182,04 zł 227,55 zł -20%
Zobacz
230,26 zł 287,82 zł -20%
Zobacz
107,26 zł 134,07 zł -20%
Zobacz
127,92 zł 159,90 zł -20%
Zobacz
149,57 zł 186,96 zł -20%
Zobacz
176,14 zł 220,17 zł -20%
Zobacz
194,83 zł 243,54 zł -20%
Zobacz
104,32 zł 130,40 zł -20%
Zobacz
178,36 zł 222,95 zł -20%
Zobacz
314,65 zł 393,32 zł -20%
Zobacz
168,26 zł 210,33 zł -20%
Zobacz
220,43 zł 275,53 zł -20%
Zobacz
250,71 zł 313,39 zł -20%
Zobacz
297,83 zł 372,28 zł -20%
Zobacz
321,55 zł 401,94 zł -20%
Zobacz
  • technologia wielowarstwowego dna zapewnia dobre przewodzenie ciepła
  • kapsułowe dno gwarantuje odporność na korozję
  • technologia wielowarstwowego dna zapewnia dobre przewodzenie ciepła
  • kapsułowe dno gwarantuje odporność na korozję
  • technologia wielowarstwowego dna zapewnia dobre przewodzenie ciepła
  • kapsułowe dno gwarantuje odporność na korozję
  • patelnia aluminiowa pokryta teflonową powłoką nieprzywierającą
  • rączka wykonana ze stali epoksydowanej
  • wykonana z odlewu aluminium
  • dobrze i szybko rozprowadza ciepło po całej powierzchni
  • można smażyć z niewielką ilością tłuszczu
  • nieprzystosowane do kuchni indukcyjnych
  • patelnia aluminiowa pokryta teflonową powłoką nieprzywierającą
  • wykonana z odlewu aluminium
  • rączka wykonana ze stali epoksydowanej
  • dobrze i szybko rozprowadza ciepło po całej powierzchni
  • można smażyć z niewielką ilością tłuszczu
  • nieprzystosowane do kuchni indukcyjnych
  • patelnia aluminiowa pokryta teflonową powłoką nieprzywierającą
  • wykonana z odlewu aluminium
  • rączka wykonana ze stali epoksydowanej
  • dobrze i szybko rozprowadza ciepło po całej powierzchni
  • można smażyć z niewielką ilością tłuszczu
  • nieprzystosowane do kuchni indukcyjnych
  • patelnia aluminiowa pokryta teflonową powłoką nieprzywierającą
  • wykonana z odlewu aluminium
  • rączka wykonana ze stali epoksydowanej
  • dobrze i szybko rozprowadza ciepło po całej powierzchni
  • można smażyć z niewielką ilością tłuszczu
  • nieprzystosowane do kuchni indukcyjnych
  • patelnia aluminiowa pokryta teflonową powłoką nieprzywierającą
  • wykonana z odlewu aluminium
  • rączka wykonana ze stali epoksydowanej
  • dobrze i szybko rozprowadza ciepło po całej powierzchni
  • można smażyć z niewielką ilością tłuszczu
  • nieprzystosowane do kuchni indukcyjnych
  • patelnia aluminiowa pokryta teflonową powłoką nieprzywierającą
  • wykonana z odlewu aluminium
  • rączka wykonana ze stali epoksydowanej
  • dobrze i szybko rozprowadza ciepło po całej powierzchni
  • można smażyć z niewielką ilością tłuszczu
  • nieprzystosowane do kuchni indukcyjnych