Napisz do nas:
0,00 zł
Dlaczego my ?
Lider na rynku
od ponad 20 lat
Szybka dostawa
Autoryzowany serwis
Kompleksowe doradztwo
Atrakcyjne ceny
Nieprzywierające
Dobre patelnie nieprzywierające, które warto mieć w kuchni
Powłoki teflonowe, nanoceramiczne oraz aluminiowe powstały z myślą o wymagających użytkownikach. Ich główną zaletą jest nieprzywieranie, i to właśnie w tej kategorii zebraliśmy standardowe patelnie, bez których nie sposób wyobrazić sobie żadnej kuchni, zarówno tej małej, jak i obsługującej setki gości. Patelnie te powleczone są powłoką, która skutecznie chroni potrawy różnego rodzaju przed przywieraniem. Przygotowanie duszonych potraw, smażonych mięs, warzyw czy nawet podgrzewanie jest proste i przyjemnie jak nigdy wcześniej. Powłoki te wymagają szczególnej dbałości. Nie wolno rysować po nich metalowymi sztućcami, ponieważ może to uszkodzić powłoki i ostatecznie wpłynąć na smak dać. Polecamy używanie drewnianych szpatułek i łyżek, które przedłużają życie naczyń. Zapraszamy do przyjrzenia się szczegółowym opisom patelni, które starannie wyselekcjonowaliśmy tak, by możliwe było stworzenie pełnego kompletu w kuchni patelni.
Czym charakteryzują się patelnie nieprzywierające?
Patelnie nieprzywierające to jeden z częściej spotykanych rodzajów patelni. Specjalna powłoka non-stick skutecznie zapobiega przywieraniu potraw w czasie smażenia. Patelnie tego rodzaju są niezwykle popularne, co wynika z łatwości ich użytkowania. Na ogół są to lekkie i poręczne patelnie aluminiowe, które szybko i równomiernie się nagrzewają. Patelnia nieprzywierająca pozwala na smażenie na małej ilości tłuszczu lub z zupełnym jego pominięciem.
Jakie rodzaje powłok non-stick można wyróżnić?
Najczęściej spotkać się można z powłokami teflonowymi. Mają one dobre właściwości nieprzywierające i hydrofobowe. Są także bardzo trwałe. Powłoki tytanowe cechują się dużą żywotnością. Pozwalają na smażenie bez tłuszczu. Bardzo odporne na uszkodzenia są powłoki marmurowe. Można na nich stosować przybory metalowe, nie obawiając się o zarysowanie naczynia.
Jak użytkować dobre patelnie nieprzywierające?
Patelnie nieprzywierające są proste w obsłudze i bardzo uniwersalne. Idealnie nadają się do smażenia i duszenia warzyw, mięs itd. Można na nich smażyć w niskich temperaturach. Nie wymagają użycia dużej ilości tłuszczu. Nie należy ich jednak przegrywać. To może bowiem uszkodzić powłokę non-stick. W przypadku najlepszych na rynku patelni nieprzywierających nie trzeba się obawiać ich mycia w zmywarce. Są one zresztą bardzo łatwe do utrzymania w czystości.
- technologia wielowarstwowego dna zapewnia dobre przewodzenie ciepła
- kapsułowe dno gwarantuje odporność na korozję
- technologia wielowarstwowego dna zapewnia dobre przewodzenie ciepła
- kapsułowe dno gwarantuje odporność na korozję
- technologia wielowarstwowego dna zapewnia dobre przewodzenie ciepła
- kapsułowe dno gwarantuje odporność na korozję
- patelnia aluminiowa pokryta teflonową powłoką nieprzywierającą
- rączka wykonana ze stali epoksydowanej
- wykonana z odlewu aluminium
- dobrze i szybko rozprowadza ciepło po całej powierzchni
- można smażyć z niewielką ilością tłuszczu
- nieprzystosowane do kuchni indukcyjnych
- patelnia aluminiowa pokryta teflonową powłoką nieprzywierającą
- wykonana z odlewu aluminium
- rączka wykonana ze stali epoksydowanej
- dobrze i szybko rozprowadza ciepło po całej powierzchni
- można smażyć z niewielką ilością tłuszczu
- nieprzystosowane do kuchni indukcyjnych
- patelnia aluminiowa pokryta teflonową powłoką nieprzywierającą
- wykonana z odlewu aluminium
- rączka wykonana ze stali epoksydowanej
- dobrze i szybko rozprowadza ciepło po całej powierzchni
- można smażyć z niewielką ilością tłuszczu
- nieprzystosowane do kuchni indukcyjnych
- patelnia aluminiowa pokryta teflonową powłoką nieprzywierającą
- wykonana z odlewu aluminium
- rączka wykonana ze stali epoksydowanej
- dobrze i szybko rozprowadza ciepło po całej powierzchni
- można smażyć z niewielką ilością tłuszczu
- nieprzystosowane do kuchni indukcyjnych
- patelnia aluminiowa pokryta teflonową powłoką nieprzywierającą
- wykonana z odlewu aluminium
- rączka wykonana ze stali epoksydowanej
- dobrze i szybko rozprowadza ciepło po całej powierzchni
- można smażyć z niewielką ilością tłuszczu
- nieprzystosowane do kuchni indukcyjnych
- patelnia aluminiowa pokryta teflonową powłoką nieprzywierającą
- wykonana z odlewu aluminium
- rączka wykonana ze stali epoksydowanej
- dobrze i szybko rozprowadza ciepło po całej powierzchni
- można smażyć z niewielką ilością tłuszczu
- nieprzystosowane do kuchni indukcyjnych