Dlaczego my ?

Lider na rynku
od ponad 20 lat

Szybka dostawa

Autoryzowany serwis

Kompleksowe doradztwo

Atrakcyjne ceny

Chłodnictwo

Chłodnictwo - urządzenia chłodnicze w gastronomii

Urządzenia chłodnicze umożliwiają przechowywanie żywności według głównych i podstawowych zasad, które obowiązują w każdej działalności gastronomicznej. Podstawą sprawnego funkcjonowanie lokalu gastronomicznego, bez względu na jego charakter czy wielkość, jest przechowywanie produktów spożywczych tak, aby, jak najdłużej zachowywały świeżość i jakość, szybko były schładzane lub zamrażane, a także mogły być przechowywane przez dłuższy okres. Ponadto bardzo ważne jest także, by same urządzenia spełniały swą funkcję i działały bezawaryjnie przez wiele lat. Dobrze działające chłodziarki i zamrażarki to podstawa dobrze funkcjonującej kuchni. Nie ma w zasadzie typu lokalu, który mógłby się obejść bez urządzeń chłodzących. W naszej ofercie znajdziecie produkty, które podzieliliśmy na główne kategorie: urządzenia chłodnicze, mroźnicze oraz do produkcji lodów. Wszystkie produkty pochodzą od największych światowych producentów i wykonane są z najwyższej jakości materiałów. Zapraszamy!

Jak dużą rolę w gastronomii odgrywa chłodnictwo?

Wykorzystywane w gastronomii urządzenia chłodnicze pozwalają na przestrzeganie podstawowych zasad przechowywania żywności, które jest nieodłącznym elementem każdej działalności gastronomicznej. W każdym lokalu istnieje potrzeba szybkiego i skutecznego schładzania oraz zamrażania żywności. Warto w tym przypadku stawiać na wydajny i wytrzymały sprzęt renomowanych marek. 

Niezbędne w profesjonalnej kuchni urządzenia chłodnicze i mroźnicze

Urządzenia chłodnicze, jak sama nazwa wskazuje, służą do szybkiego schładzania produktów spożywczych. Dzięki czemu nie tracą one nic ze swojej wysokiej jakości. Warto też pamiętać o urządzeniach mroźniczych, które świeżość żywności zachowują przez długi czas. Mrozi się głównie mięso i ryby, co pozwala na ich ochronę przed zepsuciem. Mrożeniu czasem poddaje się też sezonowe owoce i warzywa. W ten sposób nawet zimą cieszyć się można np. świeżymi wiśniami.

Funkcjonalne urządzenia do produkcji lodu

W niejednym lokalu gastronomicznym można też znaleźć urządzenia służące do produkcji lodu. Lód w końcu dodawany jest do wody, drinków i napojów różnego rodzaju. Czasem używa się go do prezentacji mięsa lub ryb na stoisku. Dlatego lód może mieć różne formy - mniej lub bardziej dekoracyjne. Urządzenia do produkcji lodu nie są niezbędne w każdym lokalu gastronomicznym, ale cieszą się na rynku coraz większą popularnością. 

Aktywne filtry

62,98 zł 78,72 zł -20%
Zobacz
4 018,10 zł 5 504,25 zł -27%
Zobacz
9 436,93 zł 12 927,30 zł -27%
Zobacz
1 668,18 zł 1 755,98 zł -5%
Zobacz
5 039,06 zł 5 598,96 zł -10%
Zobacz
6 645,53 zł 6 655,53 zł
Zobacz
48,22 zł 60,27 zł -20%
Zobacz
4 363,79 zł 5 977,80 zł -27%
Zobacz
11 888,20 zł 16 285,20 zł -27%
Zobacz
3 443,02 zł 4 303,77 zł -20%
Zobacz
4 077,45 zł 4 797,00 zł -15%
Zobacz
44,28 zł 55,35 zł -20%
Zobacz
989,09 zł 1 041,15 zł -5%
Zobacz
9 583,30 zł 10 648,11 zł -10%
Zobacz
5 364,95 zł 7 349,25 zł -27%
Zobacz
1 746,42 zł 2 392,35 zł -27%
Zobacz
12 283,27 zł 16 826,40 zł -27%
Zobacz
9 347,02 zł 11 683,77 zł -20%
Zobacz
3 935,02 zł 4 918,77 zł -20%
Zobacz
3 817,92 zł 4 772,40 zł -20%
Zobacz
8 785,15 zł 9 761,28 zł -10%
Zobacz
4 328,62 zł 5 410,77 zł -20%
Zobacz
97,42 zł 121,77 zł -20%
Zobacz
7 772,62 zł 9 715,77 zł -20%
Zobacz
10 505,43 zł 14 391,00 zł -27%
Zobacz
5 039,06 zł 5 598,96 zł -10%

WYJĄTKOWA PROMOCJA CZASOWA !!

6 645,53 zł 6 655,53 zł
4 077,45 zł 4 797,00 zł -15%
9 583,30 zł 10 648,11 zł -10%
8 785,15 zł 9 761,28 zł -10%