Napisz do nas:
0,00 zł
Dlaczego my ?
Lider na rynku
od ponad 20 lat
Szybka dostawa
Autoryzowany serwis
Kompleksowe doradztwo
Atrakcyjne ceny
Chłodnictwo
Chłodnictwo - urządzenia chłodnicze w gastronomii
Urządzenia chłodnicze umożliwiają przechowywanie żywności według głównych i podstawowych zasad, które obowiązują w każdej działalności gastronomicznej. Podstawą sprawnego funkcjonowanie lokalu gastronomicznego, bez względu na jego charakter czy wielkość, jest przechowywanie produktów spożywczych tak, aby, jak najdłużej zachowywały świeżość i jakość, szybko były schładzane lub zamrażane, a także mogły być przechowywane przez dłuższy okres. Ponadto bardzo ważne jest także, by same urządzenia spełniały swą funkcję i działały bezawaryjnie przez wiele lat. Dobrze działające chłodziarki i zamrażarki to podstawa dobrze funkcjonującej kuchni. Nie ma w zasadzie typu lokalu, który mógłby się obejść bez urządzeń chłodzących. W naszej ofercie znajdziecie produkty, które podzieliliśmy na główne kategorie: urządzenia chłodnicze, mroźnicze oraz do produkcji lodów. Wszystkie produkty pochodzą od największych światowych producentów i wykonane są z najwyższej jakości materiałów. Zapraszamy!
Jak dużą rolę w gastronomii odgrywa chłodnictwo?
Wykorzystywane w gastronomii urządzenia chłodnicze pozwalają na przestrzeganie podstawowych zasad przechowywania żywności, które jest nieodłącznym elementem każdej działalności gastronomicznej. W każdym lokalu istnieje potrzeba szybkiego i skutecznego schładzania oraz zamrażania żywności. Warto w tym przypadku stawiać na wydajny i wytrzymały sprzęt renomowanych marek.
Niezbędne w profesjonalnej kuchni urządzenia chłodnicze i mroźnicze
Urządzenia chłodnicze, jak sama nazwa wskazuje, służą do szybkiego schładzania produktów spożywczych. Dzięki czemu nie tracą one nic ze swojej wysokiej jakości. Warto też pamiętać o urządzeniach mroźniczych, które świeżość żywności zachowują przez długi czas. Mrozi się głównie mięso i ryby, co pozwala na ich ochronę przed zepsuciem. Mrożeniu czasem poddaje się też sezonowe owoce i warzywa. W ten sposób nawet zimą cieszyć się można np. świeżymi wiśniami.
Funkcjonalne urządzenia do produkcji lodu
W niejednym lokalu gastronomicznym można też znaleźć urządzenia służące do produkcji lodu. Lód w końcu dodawany jest do wody, drinków i napojów różnego rodzaju. Czasem używa się go do prezentacji mięsa lub ryb na stoisku. Dlatego lód może mieć różne formy - mniej lub bardziej dekoracyjne. Urządzenia do produkcji lodu nie są niezbędne w każdym lokalu gastronomicznym, ale cieszą się na rynku coraz większą popularnością.
WYJĄTKOWA PROMOCJA CZASOWA !!