Serwetniki

Na restauracyjnym stole obowiązkowo musi znaleźć się zestaw do przypraw i serwetnik. Wazonik ze świeżym kwiatem, czy świeczka, to elementy dodające klimatu, ale ich funkcja jest głównie dekoracyjna. Natomiast przyprawy i serwetki są po prostu potrzebne, by nie dopuszczać do sytuacji, w której klient staje się zirytowany. Dawniej serwetniki były nudne i - nie ma się co oszukiwać - brzydkie. Dziś z pewnością ich wzornictwo uległo zmianie, a one same w ciekawy sposób mogą wpasować się w klimat danego miejsca, stanowiąc funkcjonalną ozdobę stołu. Półokrągłe, trójkątne, kwadratowe, wykonane z różnego rodzaju materiałów, ja np. stal czy miedź. Wystarczy zmienić kolor serwetek, by wizualnie odmienić cały serwetnik. Łatwe w użyciu oraz w czyszczeniu. Serwetniki to podstawa każdego restauracyjnego stołu, ale też baru czy foodtrucka.

Active filters