Noże do siekania

Noże do siekania i szatkowania to specjalny rodzaj noży, który stworzony został z myślą o szybkim i precyzyjnym krojeniu ziół oraz warzyw. Noże te charakteryzują się specyficzną budową, bardzo cienkimi i ostrymi ostrzami lub ostrzami wygiętymi. W naszej ofercie znajdziecie oba typy tych noży, zarówno o tradycyjnym kształcie, z jedną rączką, jak i te z dwoma uchwytami. Te drugie to bardzo wygodne rozwiązanie, ponieważ pozwala na równomierne i dokładne szatkowanie wszelkiego rodzaju ziół, nawet najdrobniejszych i najcieńszych. Wszystkie dostępne u nas noże powstały z najwyższej jakości materiałów, bardzo wytrzymałej stali nierdzewnej oraz tworzywa sztucznego, które odporne jest na uszkodzenia mechaniczne, można je myć w zmywarce, a do tego przez długi czas zachowuje swe właściwości tnące. Jest to zdecydowanie ten typ akcesoriów kuchennych, bez których nie sposób wyobrazić sobie dobrze wyposażonej kuchni profesjonalnej, w dużych lokalach gastronomicznych, ani tej domowej. Zapraszamy do szczegółowego przyjrzenia się produktom w tej kategorii.

Active filters

  • antypoślizgowa rękojeść wykonana z dwóch rodzajów tworzywa, twardego (kolor czerwony), oraz miękkiego (kolor zielony)
  • ostrze ze stali chromowo-molibdenowej, o twardości 54-56 HRC
  • można myć w zmywarce i wyparzać
  • antypoślizgowa rękojeść wykonana z dwóch rodzajów tworzywa, twardego (kolor czerwony), oraz miękkiego (kolor zielony)
  • ostrze ze stali chromowo-molibdenowej, o twardości 54-56 HRC
  • można myć w zmywarce i wyparzać