Noże japońskie

Noże japońskie to typ profesjonalnych noży, które mogą być używane na co dzień w kuchni, natomiast najlepiej sprawdzają się do przygotowywania dań z dalekiego wschodu. Noże te charakteryzuje niezwykle ostre ostrze, które w rękach niesprawnego kucharza może być narzędziem niebezpiecznym. Ponadto mają specyficzne kształty, które pomagają w przypadku filetowania ryb, krojenia na cienkie plastry, oraz przy wielu innych daniach i składnikach rządniej używanych w europejskiej kuchni. Najwyższa precyzja i jakość wykonania sprawiają, że noże japońskie to najwyższej klasy akcesoria kuchenne, które są obowiązkowym elementem nie tylko w kuchniach serwujących kuchnię azjatycką, ale we wszystkich kuchniach, gdzie istotna jest dokładność, świetne ostrze i jednoczesna delikatność. Drewniane uchwyty powodują, że nie można ich myć w zmywarce, natomiast naturalny materiał sprzyja zachowaniu higieny podczas pracy.

Active filters

119,56 zł 166,05 zł -28%
Zobacz
97,42 zł 135,30 zł -28%
Zobacz
100,96 zł 140,22 zł -28%
Zobacz
87,67 zł 121,77 zł -28%
Zobacz
69,96 zł 97,17 zł -28%
Zobacz
123,10 zł 170,97 zł -28%
Zobacz
85,90 zł 119,31 zł -28%
Zobacz
87,67 zł 121,77 zł -28%
Zobacz
107,90 zł 158,67 zł -32%
Zobacz
99,53 zł 146,37 zł -32%
Zobacz
107,90 zł 158,67 zł -32%
Zobacz
107,90 zł 158,67 zł -32%
Zobacz
74,44 zł 109,47 zł -32%
Zobacz
1 024,39 zł 1 089,78 zł -6%
Zobacz
974,68 zł 1 036,89 zł -6%
Zobacz
878,71 zł 934,80 zł -6%
Zobacz
922,65 zł 981,54 zł -6%
Zobacz
  • Materiał wykonania : stal węglowa
  • Długość - L : 180 mm
  • Mycie w zmywarce : Tak
  • Materiał wykonania : stal węglowa
  • Długość - L : 130 mm
  • Mycie w zmywarce : Tak
  • Materiał wykonania : stal nierdzewna
  • Długość - L : 210 mm
  • Materiał wykonania : stal nierdzewna
  • Długość - L : 210 mm
  • Materiał wykonania : stal nierdzewna
  • Długość - L : 180 mm
  • Materiał wykonania : stal nierdzewna
  • Długość - L : 165 mm
  • Materiał wykonania : stal nierdzewna
  • Długość - L : 150 mm
  • antypoślizgowa rękojeść wykonana z dwóch rodzajów tworzywa, twardego (kolor czerwony), oraz miękkiego (kolor zielony)
  • ostrze ze stali chromowo-molibdenowej, o twardości 54-56 HRC
  • można myć w zmywarce i wyparzać
  • antypoślizgowa rękojeść wykonana z dwóch rodzajów tworzywa, twardego (kolor czerwony), oraz miękkiego (kolor zielony)
  • ostrze ze stali chromowo-molibdenowej, o twardości 54-56 HRC
  • można myć w zmywarce i wyparzać
  • antypoślizgowa rękojeść wykonana z dwóch rodzajów tworzywa, twardego (kolor czerwony), oraz miękkiego (kolor zielony)
  • ostrze ze stali chromowo-molibdenowej, o twardości 54-56 HRC
  • można myć w zmywarce i wyparzać
  • ostrze ceramiczne
  • długość ostrza 150
  • chemicznie obojętne
  • łatwy w utrzymaniu czystości
  • podczas mycia w zmywarce noże muszą być odpowiednio zabezpieczone przed uszkodzeniem mechanicznym
  • do siekania i szatkowania warzyw oraz owoców