Napisz do nas:
0,00 zł
Dlaczego my ?
Lider na rynku
od ponad 20 lat
Szybka dostawa
Autoryzowany serwis
Kompleksowe doradztwo
Atrakcyjne ceny
Noże japońskie
Noże japońskie to typ profesjonalnych noży, które mogą być używane na co dzień w kuchni, natomiast najlepiej sprawdzają się do przygotowywania dań z dalekiego wschodu. Noże te charakteryzuje niezwykle ostre ostrze, które w rękach niesprawnego kucharza może być narzędziem niebezpiecznym. Ponadto mają specyficzne kształty, które pomagają w przypadku filetowania ryb, krojenia na cienkie plastry, oraz przy wielu innych daniach i składnikach rządniej używanych w europejskiej kuchni. Najwyższa precyzja i jakość wykonania sprawiają, że noże japońskie to najwyższej klasy akcesoria kuchenne, które są obowiązkowym elementem nie tylko w kuchniach serwujących kuchnię azjatycką, ale we wszystkich kuchniach, gdzie istotna jest dokładność, świetne ostrze i jednoczesna delikatność. Drewniane uchwyty powodują, że nie można ich myć w zmywarce, natomiast naturalny materiał sprzyja zachowaniu higieny podczas pracy.
- Materiał wykonania : stal nierdzewna
- Długość - L : 210 mm
- antypoślizgowa rękojeść wykonana z dwóch rodzajów tworzywa, twardego (kolor czerwony), oraz miękkiego (kolor zielony)
- ostrze ze stali chromowo-molibdenowej, o twardości 54-56 HRC
- można myć w zmywarce i wyparzać
- antypoślizgowa rękojeść wykonana z dwóch rodzajów tworzywa, twardego (kolor czerwony), oraz miękkiego (kolor zielony)
- ostrze ze stali chromowo-molibdenowej, o twardości 54-56 HRC
- można myć w zmywarce i wyparzać