Dlaczego my ?

Lider na rynku
od ponad 20 lat

Szybka dostawa

Autoryzowany serwis

Kompleksowe doradztwo

Atrakcyjne ceny

Filtruj według

Marka

Marka

Cena

Cena

  • 2 745,00 zł - 14 970,00 zł

Bemary

Bemary gastronomiczne – urządzenie do utrzymywania potraw w odpowiedniej temperaturze

Jak sprawić, aby podawane przez Ciebie potrawy utrzymywały idealną temperaturę? Odpowiedzią na to pytanie są bemary gastronomiczne – niezastąpione narzędzie w Twojej restauracji. Profesjonalny bemar elektryczny ma zdolność utrzymywania potraw w odpowiedniej temperaturze. Jednocześnie troszczy się także o ich jakość i świeżość przez dłuższy czas, eliminując ryzyko przypalenia. Dzięki temu można się skupić na tym, co najważniejsze – na serwowaniu doskonałych dań!

Co to są bemary i do czego służą?

Czy wiesz, co to są bemary grzewcze i do czego służą? To akcesoria powszechnie wykorzystywane w lokalach gastronomicznych. Odpowiadają one za utrzymanie wysokiej jakości kuchni. Dzięki bemarom możesz serwować duże ilości potraw bez obaw o ich wystyganie, przypalenie czy wysuszenie. Jest to zasługa specjalnie opracowanej konstrukcji. Pozwala ona na ciągłe podgrzewanie dania, nie powodując przy tym utraty jego jakości. Tym samym bemar gastronomiczny umożliwia zachowanie smaku i aromatu jedzenia przez dłuższy czas, co jest nieocenione w intensywnym środowisku restauracyjnym. Oferowane przez nas naczynia zapewniają daniom optymalną temperaturę, zachowując przy tym ich walory, co gwarantuje pełne zadowolenie Klientów.

Jak działają bemary grzewcze?

Bemary to bardzo proste urządzenia. Chcesz wiedzieć, jak działają? Są to po prostu pojemniki umieszczone w specjalnych komorach, które wypełnione są wodą bądź powietrzem. Równomiernie rozprowadzają więc ciepło pomiędzy pojemnikami, tworząc idealne warunki do utrzymywania potraw w optymalnej temperaturze.

W naszej ofercie znajdziesz bemar elektryczny. Pod jego komorami znajdują się specjalne grzałki, dzięki którym można stale kontrolować i regulować temperaturę. To pozwala dostosować ją do konkretnej potrawy, co sprawia, że jest ona optymalnie ciepła. Minimalizuje też ryzyko przypalenia.

Dlaczego inwestycja w bemary grzewcze się opłaca? Poznaj kluczowe argumenty

Niewystarczająco ciepłe potrawy mogą zniechęcić gości do kolejnej wizyty. Pozytywnym opiniom nie sprzyja również serwowanie dań gościom z jednego stolika w różnych przedziałach czasowych. Inwestycja w bemar elektryczny jest więc niezwykle opłacalna. Są to urządzenia, które znacząco podnoszą wydajność gastronomii, pozwalając przygotowywać dania dużo wcześniej. Później wystarczy już tylko przechowywać je w odpowiedniej temperaturze, bez lęku o ich świeżość i smak. Posiłki czekają na Klientów przez wiele godzin bez ryzyka utraty jakości. Daje to gwarancję satysfakcji gości i sprawnie działającej kuchni.

Bemary dla każdej profesjonalnej kuchni

Bemar gastronomiczny to nieodłączny element każdej profesjonalnej gastronomii. W tej kategorii znajdziesz urządzenia, które są w stanie spełnić najwyższe wymagania. W naszym sklepie zakupisz bemar ze stali nierdzewnej ze wzmocnionym dnem komory. Zapewnia to wyjątkową trwałość i wytrzymałość, co przekłada się na długi czas użytkowania. Nasze produkty to gwarancja niezawodności i efektywności nawet w restauracjach o dużym natężeniu ruchu. Utrzymują bowiem dania w optymalnej temperaturze przez wiele godzin. Jest to zatem doskonały wybór dla każdego, kto pragnie serwować swoim gościom zawsze świeże i ciepłe posiłki.

Bemary bufetowe – niezbędne wyposażenie gastronomiczne i cateringowe

Bemary bufetowe to niezbędny element w każdej profesjonalnej kuchni. Stosuje się je nie tylko w klasycznej restauracji, lecz również w innych lokalach gastronomicznych. To m.in. podstawowe wyposażenie stołówek czy też barów samoobsługowych. Są one bardzo praktyczne zwłaszcza w punktach serwujących jedzenie w formie szwedzkiego stołu.

Urządzenia te są także niezwykle przydatne w punktach cateringowych. Bemary cateringowe pozwalają na spokojną obsługę zamówień, utrzymując potrawy w idealnej temperaturze, zanim rozpoczną swoją podróż do Klienta. Bemar gastronomiczny coraz częściej znajduje się także w przedszkolach, szkołach, szpitalach i innych placówkach żywienia zbiorowego. Czy zatem i Ty potrzebujesz z niego skorzystać?

Bemary jezdne czy modele wolnostojące – dopasuj sprzęt do swojej gastronomii

Wybór odpowiedniego bemara grzewczego jest kluczowy dla efektywności i wygody w Twojej gastronomii. Czy powinieneś postawić na urządzenia jezdne, które pozwalają łatwo i szybko transportować podgrzewane jedzenie? A może lepiej sprawdzi się wolnostojący bemar elektryczny? Pierwsza opcja wydaje się rozsądna, jeśli trzeba dostarczyć posiłek jak najbliżej Klienta. W pozostałych przypadkach warto zwrócić uwagę na bemary stacjonarne.

W naszym sklepie znajdziesz oba rozwiązania. Wystarczy przeszukać asortyment, a na pewno z łatwością odszukasz mobilne bemary, czyli tzw. wózki bemarowe. W tej kategorii zestawiliśmy natomiast urządzenia wolnostojące. Taki bemar grzewczy polecany jest w szczególności na dużej sali restauracyjnej.

W ofercie umieściliśmy też bemary stołowe. Można je ustawiać na blatach, dzięki czemu nie trzeba szukać wolnej przestrzeni na kolejny bemar. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowaliśmy, aby dopasować sprzęt do specyfiki Twojej działalności. Nie zapominaj również o tym, aby uwzględnić własne preferencje.

Bemary elektryczne – czy to dobry wybór? Rzetelna analiza

Na rynku dostępne są bemary elektryczne i gazowe. Urządzenia wyposażone w zasilanie elektryczne cieszą się coraz większą popularnością. Chcesz wiedzieć dlaczego? Czytaj więc dalej, aby przeanalizować zalety tego rozwiązania. Jest ich całkiem sporo, a mianowicie:

  • wystarczy zadbać o podłączenie do sieci,

  • nie jest wymagane przyłącze gazowe,

  • nie trzeba spełniać wymogów, jakie stawiają bemary gazowe dotyczących specjalnej wentylacji i przepływu powietrza,

  • możliwość precyzyjnej kontroli temperatury.

Co prawda są one nieco droższe w użytkowaniu, co może mieć znaczenie przy dużej ilości serwowanych posiłków. W bemarach elektrycznych należy jednak doszukiwać się większej elastyczności w zakresie warunków panujących w lokalu. Swoją decyzję opieraj więc na indywidualnych potrzebach, mając przy tym pewność, że bemary elektryczne to bez wątpienia dobry wybór!

Bemary wyposażone w niezależne sterowanie komór – sposób na precyzyjną kontrolę temperatury

Udostępniamy urządzenia gastronomiczne wyposażone w niezależne sterowanie komór. To nie tylko umożliwia przechowywanie potraw w odpowiedniej temperaturze. Zastosowanie różnych temperatur w podgrzewaniu pojemników jest niezwykle praktyczne w odniesieniu do różnych grup żywności. Można bowiem dostosować moc grzewczą do wymagań konkretnej potrawy. Taki bemar elektryczny zapewnia także znaczną oszczędność energii, poprzez:

  • zmniejszenie mocy grzewczej,

  • możliwość wyłączenia pustej komory.

Inwestując w niezależne sterowanie komór, zyskujesz zatem szereg korzyści, które mogą pozytywnie wpłynąć na Twój biznes!

Najwyższej jakości bemar ze stali nierdzewnej – gwarancja utrzymania potraw w idealnej temperaturze

W naszym sklepie internetowym oferujemy niezawodne i efektywne bemary gastronomiczne. Łączą one w sobie najwyższą jakość z niebywałą funkcjonalnością. Możliwości udostępnianych przez nas sprzętów sprawiają, że utrzymanie potraw w odpowiedniej temperaturze jest naprawdę łatwe! Oferujemy bowiem urządzenia:

  • renomowanych marek np. RM Gastro;

  • wykonane ze stali nierdzewnej jest to materiał trwały i odporny na zarysowania. Dzięki temu bemar jest chroniony przed korozją i uszkodzeniami mechanicznymi. Ma także wytrzymałą konstrukcję;

  • wyposażone w kran spustowy – służy on do opróżniania zawartości komory. W rezultacie są one łatwe w czyszczeniu;

  • wyposażone w funkcję precyzyjnej kontroli temperatury – to zapewnia długi czas utrzymania potraw w odpowiedniej temperaturze, bez utraty ich jakości.

Z tym sprzętem zatroszczysz się zatem o najwyższą jakość w branży gastro, jednocześnie dbając o dobry wizerunek restauracji. Kupując bemar elektryczny z naszej oferty, możesz być bowiem pewien, że będzie on estetycznie prezentował się przez lata, należycie spełniając swoją funkcję. To istotnie wpłynie na opinię gości odwiedzających Twój lokal.

Jak wybrać odpowiedni bemar grzewczy?

Bemar grzewczy należy dopasować do potrzeb swojej kuchni i klientów. Jak zatem wybrać odpowiedni model?

Przeanalizuj zwłaszcza takie kwestie jak:

  • różnorodność serwowanych dań – jeśli w menu znajdują się różnorodne dania, warto wybrać bemar wyposażony w kilka oddzielnych pojemników. Koniecznie rozważ też niezależne sterowanie komór. W ten sposób zachowasz optymalną temperaturę wszystkich posiłków;

  • pojemność, jaką mają pojemniki zbyt duży przyczyni się do marnowania żywności. Zbyt mały z kolei stanie się przyczyną jej niedoboru. Istotne znaczenie w podjęciu decyzji ma w szczególności liczba odwiedzających gości i sposób pracy;

  • możliwości metrażowe – upewnij się, że wybrany przez Ciebie bemar zmieści się w Twoim lokalu. Udostępniamy dla Ciebie produkty, których wymiary odpowiadają normie gastronomicznej GN 1/1;

  • mobilność sprzętu – do wyboru masz model wolnostojący bądź jezdny;

  • jakość produktu – oferujemy bemar z certyfikowanej stali nierdzewnej. Takie naczynie jest bezpieczne dla produktów spożywczych oraz gwarantuje możliwość wygodnej pracy obsługi lokalu;

  • parametry i funkcje – każdy bemar obdarzony jest innymi parametrami i funkcjami. Warto dostosować je do potrzeb swojej branży i lokalu oraz własnych oczekiwań względem sprzętu.

    Dokładne przemyślenie tych aspektów pozwoli Ci wybrać bemar grzewczy, który najlepiej odpowiada potrzebom Twojej gastronomii, zwiększając efektywność i zadowolenie Klientów.

Jaka temperatura powinna być w bemarze?

W naszym asortymencie znajdziesz bemar elektryczny z funkcją precyzyjnej kontroli temperatury. Niezaprzeczalnie warto zainwestować w tę możliwość. Jej odpowiednia wartość jest bowiem kluczowa dla zachowania jakości i bezpieczeństwa serwowanych dań. Jak jednak powinno się ją ustawiać?

Wszystko zależy od rodzaju przechowywanej żywności. Przyjmuje się, że:

  • zupy – powinny być przechowywane w temperaturze około 75°C. Dzięki temu zupa jest nieustannie gorąca, bez ryzyka przypalenia. Zachowuje również optymalny smak i konsystencję;

  • dania główne – takie jak mięso czy potrawy z warzyw najlepiej przechowywać w temperaturze 63°C. Wówczas są ciepłe i smaczne;

  • napoje gorące – wymagają temperatury 80°C;

  • dania odgrzewane należy przechowywać w temperaturze co najmniej 75°C. Zapobiega to rozwojowi niebezpiecznych bakterii i gwarantuje bezpieczeństwo konsumpcji potraw. Nie powinno się także umieszczać ich w bemarze na więcej niż 2h.

Zainwestuj w bemary gastronomiczne już teraz, aby utrzymać wysokie standardy w swojej restauracji. Kupując w naszym sklepie, z całą pewnością zaspokoisz potrzeby swoich gości. Dzięki temu ponownie skorzystają z Twoich usług!

Aktywne filtry

2 745,36 zł 3 431,70 zł -20%
Zobacz
3 867,12 zł 4 833,90 zł -20%
Zobacz
4 752,72 zł 5 940,90 zł -20%
Zobacz
5 372,64 zł 6 715,80 zł -20%
Zobacz
4 674,00 zł 5 842,50 zł -20%
Zobacz
6 169,68 zł 7 712,10 zł -20%
Zobacz
7 822,80 zł 9 778,50 zł -20%
Zobacz
7 231,37 zł 8 608,77 zł -16%
Zobacz
5 742,87 zł 8 204,10 zł -30%
Zobacz
10 478,37 zł 14 969,10 zł -30%
Zobacz
8 308,65 zł 11 869,50 zł -30%
Zobacz
5 742,87 zł 8 204,10 zł -30%
Zobacz
7 232,40 zł 10 332,00 zł -30%
Zobacz
8 799,42 zł 12 570,60 zł -30%
Zobacz
6 397,23 zł 9 138,90 zł -30%
Zobacz
7 301,28 zł 10 430,40 zł -30%
Zobacz
5 904,00 zł 7 380,00 zł -20%
Zobacz
5 904,00 zł 7 380,00 zł -20%
Zobacz
6 494,40 zł 8 118,00 zł -20%
Zobacz
4 754,54 zł 5 798,22 zł -18%
Zobacz
6 543,80 zł 7 980,24 zł -18%
Zobacz
8 017,36 zł 9 777,27 zł -18%
Zobacz
4 754,54 zł 5 798,22 zł -18%
Zobacz
6 543,80 zł 7 980,24 zł -18%
Zobacz
8 017,36 zł 9 777,27 zł -18%
Zobacz
4 834,22 zł 5 895,39 zł -18%
Zobacz
4 754,54 zł 5 798,22 zł -18%
6 543,80 zł 7 980,24 zł -18%
8 017,36 zł 9 777,27 zł -18%
4 754,54 zł 5 798,22 zł -18%
6 543,80 zł 7 980,24 zł -18%
8 017,36 zł 9 777,27 zł -18%