Napisz do nas:
0,00 zł
Nóż uniwersalny, krótki kuty VG10 HM dł. 9 cm młot
398.55 zł Netto
Kasumi
Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.
Noże linii HM są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idelanie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi wytrzymałość stali. Unikalny, oryginalny wzór młotkowania sprawia również, że krojone produkty nie przywierają do boków ostrza. Rękojeść z żywicy poliacetalowej jest higieniczna, wytrzymała i wygodnie leży w ręce.
Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.
Cechy produktu
Kod produktu : K-72009 |
Materiał : stal wysokowęglowa |
Producent : Kasumi |
Kraj produkcji : Japonia |
Długość (cm) : 9 |
Obejrzane
Masz pytanie ?
Zadzwoń
33 853 48 05
Jesteśmy do Twojej dyspozycji
od poniedziałku do piątku
8:00 - 17:00
oraz w soboty
10:00 - 13:00