PAKOWARKA PRÓŻNIOWA DO ŻYWNOŚCI, 175W | 67882 YATO

PAKOWARKA PRÓŻNIOWA DO ŻYWNOŚCI, 175W | 67882 YATO

200,49 zł Brutto

163.00 zł Netto


: 67882

Ilość

Opis produktu

Pakowarka próżniowa do żywności marki LUND, o mocy 175 W Prosta i wygodna w obsłudze zgrzewarka w obudowie ze stali nierdzewnej.

- Przycisk "Pakowanie" - rozpoczęcie procesu pakowania
- Przycisk "Stop" - przerwanie procesu pakowania w każdym momencie
- Przycisk "Zgrzewanie" - rozpoczęcie procesu zgrzewania na żądanie np. przy odsysaniu w trybie impulsowym
- Przycisk "Impuls" - chwilowe uruchomienie zgrzewarki idealne przy pakowaniu delikatnych produktów
- Lampka kontrolna - sygnalizuje o pracy urządzenia
- Można stosować worki moletowane do pakowania żywności zgrzane na 3 krawędziach lub worki do pakowania żywności w formie rękawa nawiniętego na rolkę.
- Maksymalna szerokość folii 28 cm, długość według potrzeb
- Maksymalna grubość worków 200µ (mikronów)
- Uchwyt kabla - umożliwia schowanie nadmiaru przewodu
- Stabilna praca dzięki gumowanym nóżkom
- Włącznik bezpieczeństwa
- Instrukcja obsługi w języku polskim

Do pakowarki pasują worki moletowane do pakowania próżniowego żywności: - indeks 67887 o wymiarach 20x30 cm (50 szt w opakowaniu) - indeks 67888 o wymiarach 25x35 cm (50 szt. w opakowaniu).

 

Wymiary pakowarki: 34 x 15 x 6cm (długość x szerokość x wysokość)

Przeznaczenie / zastosowanie

Pakowarka próżniowa służy do pakowania próżniowego produktów spożywczych w przeznaczone do tego specjalne worki moletowane. Dzięki takiemu pakowaniu żywność zachowuje dłużej świeżość oraz wartości odżywcze.

Porady dotyczące pakowania próżniowego żywności
- Najlepsze rezultaty można osiągnąć w przypadku pakowania próżniowego świeżej żywności.
- Jeżeli jakość żywności pogarsza się, pakowanie próżniowe może opóźnić ten proces, ale nigdy go nie zatrzyma. Bakterie beztlenowe oraz mikroorganizmy mogące działać w środowisku o niskiej zawartości tlenu nadal mają wpływ na pogorszenie się jakości żywności.
- Gotowanie, rozmrażanie i podgrzewanie w wodzie żywności zapakowanej próżniowo pozwala zachować smak potraw oraz ułatwia utrzymanie czystości.
- Podczas podgrzewania potraw zapakowanych próżniowo przy użyciu kuchenki mikrofalowej należy zawsze przedziurawić w kilku miejscach worek, co pozwoli wydostać się gorącemu powietrzu.
- Żywność zapakowaną próżniowo można podgrzać przez zanurzenie i podgrzewanie jej w ciepłej wodzie, temperatura wody nie może przekroczyć 75 st. C.

W przypadku pakowania mięsa i ryb zaleca się najpierw żywność umieścić na 1-2 godziny w zamrażarce. Pozwoli to związać soki naturalnie obecne w żywności, a także pozwoli zachować jej kształt. Jeżeli nie jest możliwe wstępne schłodzenie żywności, zaleca się umieścić luźno zwinięty ręcznik papierowy pomiędzy żywnością a krawędzią worka przeznaczoną do zgrzania. Ręcznik wchłonie soki, które wydostaną się z żywności podczas odsysania powietrza.

W przypadku pakowania serów zaleca się pakować pozostały ser po każdym użyciu. Jeżeli zostanie użyty odpowiednio duży worek można go użyć ponownie, po wcześniejszym odcięciu zgrzewu.

Przed zapakowaniem próżniowym warzyw zaleca się je poddać blanszowaniu. Blanszowanie zatrzyma działanie enzymów, które mogą doprowadzić do utraty smaku, koloru i struktury. Aby poddać warzywa blanszowaniu należy zanurzyć je na kilkadziesiąt sekund we wrzątku, a następnie wyjąć i zanurzyć w zimnej wodzie. Czas blanszowania zależy od rodzaju warzywa. Im drobniejsze i delikatniejsze warzywa, tym krótszy czas blanszowania. Blanszowanie można przeprowadzić też za pomocą kuchenki mikrofalowej lub pary wodnej.

Przed zapakowaniem próżniowym żywności w stanie płynnym np. zup, należy zamrozić je w osobnym naczyniu, którego kształt oraz wielkość należy dobrać tak, aby zamrożony produkt zmieścił się w worku. Po zamrożeniu należy produkt wyjąć z naczynia włożyć do worka, zapakować próżniowo, a następnie z powrotem umieścić w zamrażarce. Żywność zapakowaną próżniowo można podgrzać przez zanurzenie i podgrzewanie jej w ciepłej wodzie, temperatura wody nie może przekroczyć 75 st. C.

Zawartość opakowania

- pakowarka próżniowa
- instrukcja obsługi

Parametry

  • Częstotliwość [Hz]: 50
  • Napięcie [V]: 230
  • Masa netto [kg]: 1,4
  • Stopień ochrony [IP]: IPX0
  • Wymiary [dł. x szer. x wys.]: 340 x 150 x 64 [mm]
  • Klasa ochronności: II
  • Moc [W]: 175
  • Szerokość worka (max) [mm]: 28
  • Przepływ powietrza [l/min]: 16
  • Wytwarzane podciśnienie [kPa]: od -65 do -8
67882

Obejrzane

Masz pytanie ?

Zadzwoń
33 853 48 05

Jesteśmy do Twojej dyspozycji
od poniedziałku do piątku
8:00 - 17:00
oraz w soboty
10:00 - 13:00

Proponowane produkty