Napisz do nas:
0,00 zł
Misa do głębokiego smażenia śr. 32 cm LYON | D-5050-32 DE BUYER
131.85 zł Netto
LA LYONNAISE to seria francuskich patelni do użytku domowego lub półprofesjonalnego, wykonanych ze stali niebieskiej.
Patelnie szybko się nagrzewają dzięki cienkim ściankom o grubości 1-1,5 mm i doskonale karmelizują potrawy.
Misa idealnie nadaje się do głębokiego smażenia.
W sytuacjach awaryjnych z powodzeniem może zastąpić frytkownicę.
Wskazówki użytkowania:
Nie nagrzewaj pustej patelni, przed każdym użyciem rozgrzej ją z odrobiną tłuszczu.
Przed pierwszym użyciem konieczne jest sezonowanie patelni.
Zasady pielęgnacji:
Po każdym użyciu wyczyść bez stosowania detergentów, spłucz ciepłą wodą, osusz i lekko natłuść.
Przechowywać w suchym miejscu.
Jak sezonować patelnię?
KROK 1: zalej patelnię cienką warstwą oleju.
KROK 2: smaż olej aż do pojawienia się dymu, po czym ściągnij patelnię z ognia, wylej olej i wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Patelnia nabierze ciemnego koloru, co oznacza, że wytworzyła się na niej warstwa węglowej patyny odpowiedzialnej za nieprzywieranie do patelni smażonych produktów.
Cechy produktu
- stal węglowa
- ścianki ułatwiające zsuwanie potrawy
- lekka
- daw uchwyty gwarantującce komfort pracy
- kompatybilna z koszem do głębokiego smażenia nr kat: D-5051-32
- sezonowanie przed pierwszym użyciem nadaje właściwości non-stick
- średnica dna:23 cm
- przeznaczona do wszystkich kuchenek grzewczych prócz indukcji
- nie myć w zmywarce
- po zakupie patelnię należy natłuścić, aby zabezpieczyć ją przed korozją
Zobacz także
Obejrzane
Masz pytanie ?
Zadzwoń
33 853 48 05
Jesteśmy do Twojej dyspozycji
od poniedziałku do piątku
8:00 - 17:00
oraz w soboty
10:00 - 13:00