Napisz do nas:
0,00 zł
Rational Piec iCombi PRO 202E |20x GN 2/1, elektryczny
113,596.00 zł Netto
Nazwa
> Piec konwekcyjno-parowy zgodny z normą DIN 18866 jest odpowiedni do większości metod
gotowania stosowanych w kuchniach przemysłowych. Możliwe jest wybieranie między trybami
gotowania na parze i gorącym powietrzem. Z trybów tych można korzystać osobno, z jednego po
drugim lub z obu jednocześnie.
Opis urządzenia i charakterystyczne funkcje
Funkcje gotowania
> ClimaPlus: Funkcja aktywnego zarządzania klimatem w komorze do gotowania, która stale mierzy i
reguluje wilgotność oraz zapewnia skuteczne osuszanie, zachowując przy tym wysoką wydajność i
jakość gotowanych potraw oraz niskie zużycie energii. Wilgotność można ustawiać w krokach co
10% i kontrolować jej wartość na wyświetlaczu cyfrowym w celu precyzyjnego gotowania ręcznego.
> Dynamiczna cyrkulacja powietrza w komorze do gotowania zapewniana jest przez 3 wysokowydajne
wirniki obracające się w obie strony. Wirniki mają pięć prędkości, które można programować ręcznie.
Optymalny pobór energii pozwala zapewnić wysoki poziom jednorodności wyników i krótki czas
gotowania.
> Wydajny generator pary gwarantuje optymalną wydajność nawet przy niskich temperaturach poniżej
100°C
> Zintegrowany, bezobsługowy system odprowadzania tłuszczu bez dodatkowego filtra tłuszczu
> Funkcja Cool-Down do szybkiego chłodzenia komory do gotowania za pomocą wentylatora
> Pomiar temperatury rdzenia za pomocą czujnika temperatury rdzenia i opcjonalnego przyrządu do
pozycjonowania (akcesorium)
> Tryb gotowania Delta-T do przyrządzania delikatnych potraw przy minimalnych stratach
> Cyfrowy wyświetlacz temperatury z możliwością regulacji w °C lub °F, wyświetlanie wartości
docelowych i rzeczywistych
> Cyfrowy wyświetlacz wilgotności w komorze do gotowania i czasu, wyświetlanie wartości
docelowych i rzeczywistych
> Indywidualne programowanie nawet 100 jedno- i wielopoziomowych programów do gotowania
zawierających maks. 12 kroków
> Indywidualna regulacja parametrów gotowania podczas pracy, takich jak czas, temperatura i
wilgotność
> Łatwe przenoszenie programów do gotowania na inne systemy do gotowania za pomocą nośnika
pamięci USB
> Zintegrowany spryskiwacz ręczny z automatycznym powrotem i funkcją przełączania między
strumieniem prysznicowym i punktowym
> Energooszczędne oświetlenie LED o długiej żywotności w komorze do gotowania zapewnia
widoczność o wysoce neutralnej kolorystyce, aby umożliwiać szybkie rozpoznanie stanu gotowanej
żywności
> Bezpłatne infolinie, gdzie można zwrócić się z pytaniami dotyczącymi technologii i wsparcia w
poszczególnych zastosowaniach (ChefLine)
Bezpieczeństwo pracy i eksploatacji
> Elektroniczny ogranicznik bezpieczeństwa dla temperatury dla generatora pary i gorącego powietrza
> Zintegrowany hamulec tarczy wentylatora
> Zastosowanie tabletek do czyszczenia i pielęgnacyjnych Active Green (preparat czyszczący w postaci
stałej) zapewnia optymalne bezpieczeństwo pracy
> Pamięć danych HACCP i ich transmisja poprzez port USB
> Testowane zgodnie z krajowymi i międzynarodowymi normami odnoszącymi się do działania
bezobsługowego
> Maksymalna wysokość półki to 1,60 m w razie stosowania stelaża ruchomego RATIONAL z 20
półkami; odstęp między prowadnicami to 62 mm (zniesienie zatwierdzenia USPHS)
> Regulowana blokada unieruchamiania drzwiczek nawet przy wzburzonym morzu
> Wzmocniony stelaż ruchomy z blokadą zabezpiecza standardowe akcesoria gastronomiczne przed
wysunięciem, nawet na wzburzonym morzu
> Stopki ze stali szlachetnej do przyspawania do podłogi lub montażu za pomocą zestawu
montażowego zabezpieczają system do gotowania przed przesuwaniem i przechylaniem
> Dopuszczenie Germanisch Lloyd i USPHS
Podłączanie do sieci
> Zintegrowane złącze USB chronione IP do lokalnej wymiany danych
> Opcjonalny, zintegrowany, chroniony IP interfejs Ethernet
> Opcjonalny, zintegrowany interfejs WLAN (wraz z interfejsem Ethernet)
Czyszczenie i pielęgnacja
> Automatyczny system czyszczenia i pielęgnacji komory i generatora pary niezależny od ciśnienia
sieciowego
Obejrzane
Masz pytanie ?
Zadzwoń
33 853 48 05
Jesteśmy do Twojej dyspozycji
od poniedziałku do piątku
8:00 - 17:00
oraz w soboty
10:00 - 13:00