Napisz do nas:
0,00 zł
Patelnia ekonomiczna śr. 28 cm LA LYONNAISE | D-5020-28 DE BUYER
82.37 zł Netto
LA LYONNAISE to seria francuskich patelni do użytku domowego lub półprofesjonalnego, wykonanych ze stali niebieskiej.
Patelnie szybko się nagrzewają dzięki cienkim ściankom o grubości 1-1,5 mm i doskonale karmelizują potrawy.
Są lekkie, idealne do smażenia, przyrumieniania mięsa, mniej delikatnych ryb, jajek i innych produktów.
Specjalnie wyprofilowane ścianki ułatwiają zsuwanie przygotowanej potrawy.
Wytrzymały uchwyt zakrzywiony w stylu francuskim gwarantuje wygodną i łatwą obsługę.
Wskazówki użytkowania:
Nie nagrzewaj pustej patelni, przed każdym użyciem rozgrzej ją z odrobiną tłuszczu.
Przed pierwszym użyciem konieczne jest sezonowanie patelni.
Zasady pielęgnacji:
Po każdym użyciu wyczyść bez stosowania detergentów, spłucz ciepłą wodą, osusz i lekko natłuść.
Przechowywać w suchym miejscu.
Nie myć w zmywarce.
Nie używać na płytach indukcyjnych.
Jak sezonować patelnię?
KROK 1: zalej patelnię cienką warstwą oleju.
KROK 2: smaż olej aż do pojawienia się dymu, po czym ściągnij patelnię z ognia, wylej olej i wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Patelnia nabierze ciemnego koloru, co oznacza, że wytworzyła się na niej warstwa węglowej patyny odpowiedzialnej za nieprzywieranie do patelni smażonych produktów.
Cechy produktu
- stal niebieska
- uchwyt zakrzywiony w stylu francuskim
- nie zaleca się stosowania na indukcji
- sezonowanie przed pierwszym użyciem nadaje właściwości non-stick
- możliwość stosowania w piekarniku: maksymalna temperatura 200°C przez 10 minut
- nie myć w zmywarce
- po zakupie patelnię należy natłuścić, aby zabezpieczyć ją przed korozją
Obejrzane
Masz pytanie ?
Zadzwoń
33 853 48 05
Jesteśmy do Twojej dyspozycji
od poniedziałku do piątku
8:00 - 17:00
oraz w soboty
10:00 - 13:00