Nóż Santoku dł. 17 cm GOURMET | W-1025046017   WÜSTHOF

Nóż Santoku dł. 17 cm GOURMET | W-1025046017 WÜSTHOF

387,45 zł
309,96 zł Brutto Zyskujesz 20%

252.00 zł Netto

Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 274,10 zł

: W-1025046017

Ilość

Nóż Santoku posiada ostrze cieńsze od tradycyjnego noża szefa kuchni, które stopniowo zaokrągla się na końcu tworząc prostszą krawędź. Dzięki wgłębieniom na ostrzu podczas krojenia tworzą się małe kieszonki powietrzne zapobiegające przywieraniu krojonych produktów do noża. Nóż Santoku świetni sprawdzi się podczas krojenia w cienkie plasterki mięsa i ryb, warzyw i owoców, a także siekania ziół.

O linii GOURMET

Lekkie, ostre i uniwersalne – tak można scharakteryzować linię noży GOURMET.

Noże serii GOURMET przypominają te serii CLASSIC nie posiadają jednak charakterystycznej kutej nasady.

Ostrza precyzyjnie cięte laserowo ze stali nierdzewnej, dzięki bardzo wysokiemu stopniu twardości 56 HRC są porównywalne pod względem jakości i wytrzymałości z nożami kutymi.

Dzięki swojej niskiej wadze i ergonomii są bardzo wygodne w użytkowaniu. Potrójnie nitowana rękojeść wykonana z materiału syntetycznego jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości.

Seria GOURMET marki WÜSTHOF dzięki swoimi walorom użytkowym oraz doskonałemu stosunkowi ceny do jakości będzie idealnym wyborom jako zestaw pierwszych noży dla wszystkich rozpoczynających swoją przygodę w kuchni również tej profesjonalnej.

Cechy produktu
  • Precyzyjnie wycięty laserowo z jednego fragmentu stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 (stop zapewniający odpowiedni balans pomiędzy odpornością na korozję, twardością i odpornością na pę-kanie)
  • Brak brody pozwala na naostrzenie noża na całej długości.
  • Ostrze jest potrójnie przynitowane do rękojeści nitami wykonanymi z aluminium
  • Technologia Precision Edge (PEtec) zapewnia o 20% ostrzejszą krawędź tnącą noża
  • Twardość 56 ° w skali Rockwella
  • Rękojeść wykonana jest z bardzo wytrzymałego materiału syntetycznego - polioksymetylenu (POM) - o ścisłej strukturze molekularnej, odpornej na blaknięcie i odbarwienia
  • Wyprodukowano w Solingen w Niemczech
  • Noże można myć w zmywarce, rekomendowane jest jednak mycie ręczne.
Jak dbać o noże WÜSTHOF

Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.

W związku z tym pamiętajmy, aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.

Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.

Cechy produktu

  • ostrze: stal chromowo-molibdenowo-wanadowa X50CrMoV15
  • stopień twardości stali: 56 HRC
  • wycięte laserowo z jednego fragmentu stali
  • wgłębienia na ostrzu zapobiegają przyklejaniu się krojonych składników
  • 20% ostrzejsza krawędź noża dzięki technologii Precision Edge (PEtec)
  • bez brody, możliwość ostrzenia noża na całej długości
  • pojedyńcze nitowanie ostrza do rękojeści
  • nity ze stali nierdzewnej odpornej na korozję
  • rękojeść: materiał syntetyczny polioksymetylen
  • odporny na blaknięcie i odbarwienia
  • szerokość ostrza: 4 cm
  • długość rękojeści: 12,4 cm
  • rekomendowane mycie ręczne
Linia:
Gourmet
Kraj produkcji:
Niemcy
Długość (cm):
17

W-1025046017

Obejrzane

Masz pytanie ?

Zadzwoń
33 853 48 05

Jesteśmy do Twojej dyspozycji
od poniedziałku do piątku
8:00 - 17:00
oraz w soboty
10:00 - 13:00

Proponowane produkty