Dlaczego my ?

Lider na rynku
od ponad 20 lat

Szybka dostawa

Autoryzowany serwis

Kompleksowe doradztwo

Atrakcyjne ceny

Chłodnictwo

Chłodnictwo - urządzenia chłodnicze w gastronomii

Urządzenia chłodnicze umożliwiają przechowywanie żywności według głównych i podstawowych zasad, które obowiązują w każdej działalności gastronomicznej. Podstawą sprawnego funkcjonowanie lokalu gastronomicznego, bez względu na jego charakter czy wielkość, jest przechowywanie produktów spożywczych tak, aby, jak najdłużej zachowywały świeżość i jakość, szybko były schładzane lub zamrażane, a także mogły być przechowywane przez dłuższy okres. Ponadto bardzo ważne jest także, by same urządzenia spełniały swą funkcję i działały bezawaryjnie przez wiele lat. Dobrze działające chłodziarki i zamrażarki to podstawa dobrze funkcjonującej kuchni. Nie ma w zasadzie typu lokalu, który mógłby się obejść bez urządzeń chłodzących. W naszej ofercie znajdziecie produkty, które podzieliliśmy na główne kategorie: urządzenia chłodnicze, mroźnicze oraz do produkcji lodów. Wszystkie produkty pochodzą od największych światowych producentów i wykonane są z najwyższej jakości materiałów. Zapraszamy!

Jak dużą rolę w gastronomii odgrywa chłodnictwo?

Wykorzystywane w gastronomii urządzenia chłodnicze pozwalają na przestrzeganie podstawowych zasad przechowywania żywności, które jest nieodłącznym elementem każdej działalności gastronomicznej. W każdym lokalu istnieje potrzeba szybkiego i skutecznego schładzania oraz zamrażania żywności. Warto w tym przypadku stawiać na wydajny i wytrzymały sprzęt renomowanych marek. 

Niezbędne w profesjonalnej kuchni urządzenia chłodnicze i mroźnicze

Urządzenia chłodnicze, jak sama nazwa wskazuje, służą do szybkiego schładzania produktów spożywczych. Dzięki czemu nie tracą one nic ze swojej wysokiej jakości. Warto też pamiętać o urządzeniach mroźniczych, które świeżość żywności zachowują przez długi czas. Mrozi się głównie mięso i ryby, co pozwala na ich ochronę przed zepsuciem. Mrożeniu czasem poddaje się też sezonowe owoce i warzywa. W ten sposób nawet zimą cieszyć się można np. świeżymi wiśniami.

Funkcjonalne urządzenia do produkcji lodu

W niejednym lokalu gastronomicznym można też znaleźć urządzenia służące do produkcji lodu. Lód w końcu dodawany jest do wody, drinków i napojów różnego rodzaju. Czasem używa się go do prezentacji mięsa lub ryb na stoisku. Dlatego lód może mieć różne formy - mniej lub bardziej dekoracyjne. Urządzenia do produkcji lodu nie są niezbędne w każdym lokalu gastronomicznym, ale cieszą się na rynku coraz większą popularnością. 

Aktywne filtry

50,43 zł 61,50 zł -18%
Zobacz
44,38 zł 54,12 zł -18%
Zobacz
42,36 zł 51,66 zł -18%
Zobacz
61,96 zł 84,87 zł -27%
Zobacz
60,52 zł 73,80 zł -18%
Zobacz
66,57 zł 81,18 zł -18%
Zobacz
1 425,57 zł
Zobacz
3 044,25 zł 4 059,00 zł -25%
Zobacz
4 077,45 zł 4 797,00 zł -15%
Zobacz
3 900,48 zł 5 343,12 zł -27%
Zobacz
7 558,29 zł 7 792,05 zł -3%
Zobacz

WYJĄTKOWA PROMOCJA CZASOWA !!

3 044,25 zł 4 059,00 zł -25%
Ostatnie sztuki w magazynie
4 077,45 zł 4 797,00 zł -15%