Dlaczego my ?

Lider na rynku
od ponad 20 lat

Szybka dostawa

Autoryzowany serwis

Kompleksowe doradztwo

Atrakcyjne ceny

Chłodnictwo

Chłodnictwo - urządzenia chłodnicze w gastronomii

Urządzenia chłodnicze umożliwiają przechowywanie żywności według głównych i podstawowych zasad, które obowiązują w każdej działalności gastronomicznej. Podstawą sprawnego funkcjonowanie lokalu gastronomicznego, bez względu na jego charakter czy wielkość, jest przechowywanie produktów spożywczych tak, aby, jak najdłużej zachowywały świeżość i jakość, szybko były schładzane lub zamrażane, a także mogły być przechowywane przez dłuższy okres. Ponadto bardzo ważne jest także, by same urządzenia spełniały swą funkcję i działały bezawaryjnie przez wiele lat. Dobrze działające chłodziarki i zamrażarki to podstawa dobrze funkcjonującej kuchni. Nie ma w zasadzie typu lokalu, który mógłby się obejść bez urządzeń chłodzących. W naszej ofercie znajdziecie produkty, które podzieliliśmy na główne kategorie: urządzenia chłodnicze, mroźnicze oraz do produkcji lodów. Wszystkie produkty pochodzą od największych światowych producentów i wykonane są z najwyższej jakości materiałów. Zapraszamy!

Jak dużą rolę w gastronomii odgrywa chłodnictwo?

Wykorzystywane w gastronomii urządzenia chłodnicze pozwalają na przestrzeganie podstawowych zasad przechowywania żywności, które jest nieodłącznym elementem każdej działalności gastronomicznej. W każdym lokalu istnieje potrzeba szybkiego i skutecznego schładzania oraz zamrażania żywności. Warto w tym przypadku stawiać na wydajny i wytrzymały sprzęt renomowanych marek. 

Niezbędne w profesjonalnej kuchni urządzenia chłodnicze i mroźnicze

Urządzenia chłodnicze, jak sama nazwa wskazuje, służą do szybkiego schładzania produktów spożywczych. Dzięki czemu nie tracą one nic ze swojej wysokiej jakości. Warto też pamiętać o urządzeniach mroźniczych, które świeżość żywności zachowują przez długi czas. Mrozi się głównie mięso i ryby, co pozwala na ich ochronę przed zepsuciem. Mrożeniu czasem poddaje się też sezonowe owoce i warzywa. W ten sposób nawet zimą cieszyć się można np. świeżymi wiśniami.

Funkcjonalne urządzenia do produkcji lodu

W niejednym lokalu gastronomicznym można też znaleźć urządzenia służące do produkcji lodu. Lód w końcu dodawany jest do wody, drinków i napojów różnego rodzaju. Czasem używa się go do prezentacji mięsa lub ryb na stoisku. Dlatego lód może mieć różne formy - mniej lub bardziej dekoracyjne. Urządzenia do produkcji lodu nie są niezbędne w każdym lokalu gastronomicznym, ale cieszą się na rynku coraz większą popularnością. 

Aktywne filtry

35,02 zł 47,97 zł -27%
Zobacz
42,36 zł 51,66 zł -18%
Zobacz
44,38 zł 54,12 zł -18%
Zobacz
45,39 zł 55,35 zł -18%
Zobacz
50,43 zł 61,50 zł -18%
Zobacz
57,82 zł 79,21 zł -27%
Zobacz
61,96 zł 84,87 zł -27%
Zobacz
58,50 zł 71,34 zł -18%
Zobacz
66,57 zł 81,18 zł -18%
Zobacz
60,52 zł 73,80 zł -18%
Zobacz
74,64 zł 91,02 zł -18%
Zobacz
76,65 zł 93,48 zł -18%
Zobacz
84,72 zł 103,32 zł -18%
Zobacz
77,66 zł 94,71 zł -18%
Zobacz
88,89 zł 121,77 zł -27%
Zobacz
91,78 zł 111,93 zł -18%
Zobacz
96,83 zł 118,08 zł -18%
Zobacz
110,55 zł 131,61 zł -16%
Zobacz
112,96 zł 137,76 zł -18%
Zobacz
101,87 zł 124,23 zł -18%
Zobacz
261,23 zł 318,57 zł -18%
Zobacz
57,82 zł 79,21 zł -27%
58,50 zł 71,34 zł -18%
76,65 zł 93,48 zł -18%
77,66 zł 94,71 zł -18%
91,78 zł 111,93 zł -18%
112,96 zł 137,76 zł -18%