Sterowane elektronicznie

W opozycji do pieców manualnych znajdują się te sterowane elektronicznie, które zapamiętują nawet do 200 programów (zależy od modelu), dzięki czemu są dziecinnie proste w obsłudze. Cyfrowe wyświetlacze zapewniają bardzo dokładną kontrolę całego procesu pieczenia, od chwili nagrzewania jeszcze pustego piekarnika, do schładzania komory grzewczej. Rozwiązana proponowane przez markę Hendi i piece z elektronicznym sterowaniem sprawiają, że praca w kuchni jest bardziej sprawna, szybsza, wygodniejsza i oszczędna. Wystarczy raz ustawić pożądane parametry dla dania i zapisać w pamięci. Dzięki temu każde kolejne pieczenie np. drobiu odbywać się będzie według zapisanego schematu. Urządzenia te sprawdzą się szczególnie w dużych i profesjonalnych kuchniach, gdzie każda sekunda jest cenna. Tego typu piec obsługiwany może być nawet przez mało doświadczonego pracownika gastronomi.

Active filters